• Tržnica v ŠKD

          • V našom ŠKD SRDIEČKO sme aj my oslávili deň detí našou už pomaly tradičnou tržnicou. Deti sa nielen zabavili, ale si aj zopakovali finančnú gramotosť.

            Peniažky si zarobili absolvovaním športových súťaží, ktoré potom minuli na nákup hračiek, sladkostí a iných drobností. Už teraz sa tešíme na tržnicu budúci rok.

            Pani vychovávateľky z ŠKD

          • Motýlia farma

          • Motýlia farma v našej triede - 4. A  bola pre nás veľkým zážitkom. Začalo sa to tým, že nám p. učiteľka Katka Jurgová objednala húsenice babôčky bodliakovej. Všetci sme sa tešili, že na vlastné oči uvidíme celý ich vývin.

            Prvý týždeň u nás prežili ako húsenice. Na druhý týždeň, keď sme v pondelok prišli do školy už z nich boli kukly. Priebehom ďalšieho týždňa sa z nich stali prekrásne motýle. Mali sme to šťastie, že sme videli ako z kukly vyliezol posledný motýľ.  Odvtedy sme sa o nich každý deň starali. Nosili sme im kvety, čerstvé ovocie a pozorovali sme ako sajú sladkú šťavu a poletujú. Po ďalšom týždni prišiel čas rozlúčky.

            Z piatich húseníc sme vychovali päť prekrásnych motýľov, ktoré poletujú niekde v dažďovej záhrade.

            Žiaci 4. A

          • MDD v Mini ZOO

          • 1. jún -  MDD bol v našej triede 4.A dňom plný zážitkov. Ráno sme zažili piknik priamo v triede, keďže vonku pršalo. Potom  sa prišiel  do našej triedy pozrieť samotný pán primátor Peter Fiabáne, ktorému sme porozprávali o našej motýlej záhrade. Rád nám odpovedal aj na naše zvedavé otázky. Keď sa slniečko opäť na nás usmialo, vyrazili sme na výlet do MINI ZOO na sídlisku Vlčince. Aj keď sa ZOO volá MINI zvieratiek tam bolo naozaj veľa a vďaka milej pani sprievodkyni sme sa dozvedeli veľmi veľa nových informácii o živote zvieratiek. Nakoniec sme náš spoločný sviatočný deň ukončili sladkou zmrzlinou.

            Žiaci 4.A

          • Krajské kolo Hviezdoslavovho Kubína

          • V Martine sa konalo krajské kolo HK, na ktorom mala zastúpenie aj naša škola a to vďaka žiakovi Leonardovi Muškovi (4.A),  víťazovi okresného kola. Napriek vysokej konkurencii sa Leonardovi M. podarilo svojim vtipným prednesom prózy zaujať odbornú porotu, ktorá ho ocenila čestným uznaním, z ktorého mali radosť spolu s ním aj pani učiteľky. Gratulujeme! 

          • EYOF 2022

          • 1. júna sa neoslavoval len Deň detí, ale v Banskej Bystrici sa pod Pamätníkom SNP konali aj hlavné oslavy Olympijského dňa organizované Slovenským olympijským a športovým výborom. Olympijský deň spája šport s kultúrou a výchovou a snaží sa o utvorenie spôsobu života, založeného na radosti z vynaloženého úsilia, výchovnej hodnote dobrého príkladu a na rešpektovaní základných etických princípov.

            A keďže naša škola je úspešne zapojená do projektu EYOF 2022, nemohli sme na tomto podujatí chýbať. Najlepší športovci našej školy tak strávili v Banskej Bystrici popoludnie plné športu a pohybových aktivít, ako aj stretnutí s našimi olympionikmi, ako napr. aj s Nasťou Kuzminovou. Boli pre nich pripravené ukážky viacerých olympijských športov, ale aj jumping, kin-ball, footdarts, panna football, spikeball, bubble football, lezecká stena, balančné lano slackline či množstvo ďalších sprievodných aktivít, ktoré si mohli vyskúšať. Ako to pod Pamätníkom SNP vyzeralo si môžete pozrieť v našej galérii.

            Mgr. Barbora Boguská

          • Na kardiopulmonálnej resuscitácií je najťažší jej názov

          • „Pomoc jednému človeku nemusí znamenať zmenu celého sveta, ale môže znamenať zmenu sveta pre jedného človeka“  

            DREAM WALL 

            8 zamestnancov našej školy sa zúčastnilo 3-dňového zdravotníckeho školenia, na ktorom pod vedením skúseného záchranára Bc. Petra Martineka, MBA (Slovenský Červený kríž) získali praktické skúsenosti pri poskytovaní prvej pomoci. Naučili sa správne vykonať KPR (kardiopulmonálna resuscitácia) a používať AED defibrilátor. 

          • Záhradníci zo 4.C

          • Žiaci 4.C sa zmenili na záhradníkov. Rozhodli sa, že sa postarajú o svoj triedny záhon. Zobrali rukavice, náradie, krhly, kvety a vrhli sa do práce. Najskôr záhon vyčistili od buriny a doplnili zeminu. Potom si pripravili kvietky, rozložili ich a  keď boli všetci spokojní s tým, ako to bude vyzerať, kvety zasadili. Na záver kvietky poliali a spoločne sa dohodli, že sa o svoju "záhradku" budú pravidelne starať.