• Smartbook už aj na našej škole

          • Aj vy v tejto dobe nemáte dostatok času a energie pri učení sa s deťmi? Uvedomujeme si vašu vyťaženosť, aj zvýšenú náročnosť vašich detí s pomocou pri domácom opakovaní prebratého učiva. Ponúkame riešenie -  je ním vzdelávací portál SmartBooks, ktorý pomôže, aby sa Vaše dieťa učilo viac samostatne a efektívne.

            Smartbook je inteligentný vzdelávací systém, ktorý umožňuje žiakom získavať vedomosti a zlepšovať svoje schopnosti rýchlejšie a hravejšie. Systém pokrýva učivo pre žiakov 0. – 9. ročníka základných škôl, ktoré bolo vypracované pedagógmi a metodikmi podľa osnov Ministerstva školstva SR.

            Smartbook je inteligentná cvičebnica, ktorá sa snaží napĺňať potreby digitálnej generácie našich detí, pri ktorých sa javí, že pre svoje napredovanie a zmysluplnú prípravu do školy potrebujú okamžitú spätnú väzbu, ako aj istú mieru gamifikácie.

            Smartbook je dostupný kedykoľvek, kdekoľvek a na akomkoľvek zariadení s pripojením na internet. Nie je potrebné nič inštalovať, postačí len prihlasovacie meno, heslo (ktoré vám v skúšobnom období mesiaca máj škola dodá zadarmo) a chuť do učenia. Využívanie a oboznámenie sa s funkciami Smartbook v mesiaci máj teda bude pre žiakov zadarmo.

            Následný poplatok za využívanie Smartbook bude za obdobie jún až december 2023 5 €/za každé dieťa. Bližšie informácie získate od svojich triednych učiteľov.

          • STEM na hodine etickej výchovy

          • V dnešnej dobe dominuje v školách debata o tom, že celý vzdelávací systém by sa mal riadiť programom STEM, teda predmetmi technického smeru. S tým súvisí problematika dôležitých mäkkých zručností (z angl. soft skills), ktoré by mali žiaci ovládať, aby uspeli nielen v osobnom, ale aj pracovnom živote. 

            Výzva na hodine etickej výchovy v siedmom ročníku znela veľmi stručne - "Postavte z novinového papiera a lepidla  čo najvyššiu stabilnú vežu." Napriek jednoduchosti zadania úloha umožnila našim žiakom pracujúc v menších tímoch trénovať svoje mäkké zručnosti v komunikácii, kreativite, tímovej spolupráci, timemanagmente a riešení problémov. Samozrejme splnenie výzvy vyžadovalo aj teoretické vedomosti z geometrie, fyziky, či technickej výchovy. Z oblasti etickej výchovy mohli žiaci použiť svoje vedomosti o praktickom zvládaní prípadných konfliktov, správnom využívaní aktívneho počúvania či dosiahnutia vzájomného konsenzu.

            Výška hotových veží, ako aj fantastická pracovná atmosféra a zanietenie našich siedmakov si zaslúži veľkú pochvalu.