• Zápis do prvej triedy

          • Vážení rodičia, milé deti,

            zápis do 1. ročníka na našu školu sa uskutoční v termíne 6. - 8. apríla 2022 (streda až piatok) od 14,00 - 18,00 hod. Je potrebné, aby sa na zápise okrem dieťaťa zúčastnili obidvaja rodičia. V prípade, že nie je možné, aby prišli obidvaja rodičia, je potrebné vyplniť podľa situácie jedno z nasledovných vyhlásení:

            Na zápis je potrebné priniesť: rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonného zástupcu a 15 € na zakúpenie pracovných zošitov.

            Ponúkame možnosť zapísať dieťa do 1. ročníka:

            Prihlášky je možné vypísať:

            Ďalšie podrobnejšie informácie o našej ponuke školy pre prvákov TU. V prípade potreby kontaktujte našu pani zástupkyňu prvého stupňa pani Mgr. Pistovčákovú na monika.pistovcakova@zshajik.sk

             

          • Peter Karpinský s našimi tretiakmi

          • V tomto týždni mali naši tretiaci veľkú česť osobne sa stretnúť so spisovateľom pánom Petrom Karpinským. Deti sa na stretnutie pripravili a prečítali si niektoré z jeho knižiek. Na besede sa deti vtipným rozprávaním dozvedeli veľa o tvorbe a práci spisovateľa,

            o spolupráci s ilustrátormi, o tom ako vzniká kniha, ale aj o tom ako prichádzajú nápady pre spisovateľov napr. vo vlaku pri cestovaní 🙂. Stretnutie bolo plné smiechu a zaujímavých a zvedavých otázok od detí. Za vedenie a organizáciu besedy ďakujeme Krajskej knižnici v Žiline a skúsenému a deťmi obľúbenému knihovníkovi Goranovi Lenčovi. Tešíme sa opäť. 

          • Tvorivé dielne u Námorníkov

          • Blížia sa sviatky jari a tak si deti z 3.B vyrobili netradičných veselých velkonočných zajkov z ponožky, ryže a mašličiek. Môžte sa pozrieť, ako sa im podarili.

          • Máme víťaza!

          • Na žilinskej radnici sa konala veľká sláva. Pán primátor oceňoval najlepších recitátorov z celého žilinského okresu v súťaži Hviezdoslavov Kubín.

            1. miesto obsadil aj náš Leonard Muška, ktorý svojím prednesom prózy ohúril porotu. Spolu s ním sa tešila aj jeho triedna pani učiteľka Katka Jurgová. Leovi blahoželáme a sme hrdí na takého vynikajúceho žiaka!

          • Pozvanie včielok z 2.B do mestskej knižnice

          •  V jedno marcové piatkové ráno boli včielky pozvané do knižnice. Už pri vstupe ich čakala rozprávková Anička. Vo vnútri bola jej stará mama, ktorá deťom prečítala rozprávku. Deti si z čarovného košíka vyberali  predmety a hľadali k nim rozprávky. Vďaka za to, že máme mestskú knižnicu.   

          • Exkurzia včielok z 2.B

          • Včielky z 2.B za krásneho počasia vyleteli z úľa a navštívili krajskú knižnicu, ktorá ich očarila množstvom kníh a zaujímavým rozprávaním o tom, ako vznikli rozprávky. Potom náročným výstupom zdolali Burianovu vežu a krásnou výhliadkou z nej sa pozreli, ako kedysi Burian na široké okolie Žiliny. Bol to deň plný zážitkov. ​​​​​​​

          • Deň vody

          • 22. marca si žiaci 3.B pripomenuli Svetový deň vody rôznymi aktivitami. Vypracovali rôzne tematické pracovné listy v skupinách aj individuálne. Pozreli si video. Veľký úspech mala súťaž o najväčšiu bublinu. Na záver nás moderátori Sonička a Matúško previedli módnou prehliadkou Námorníčkov.

          • Na čítaní v 4.C trochu inak

          • Marec je mesiac, počas ktorého sa trochu viac venujeme čítaniu a knihám. Aj my,  žiaci 4. C, máme tento mesiac viac aktivít zameraných na čítanie. Prebieha akcia "Čítame si navzájom", počas ktorej si  doma pripravíme ukážku podľa vlastného výberu a na hodine čítania ju spolužiakom nahlas prečítame.

            Tento týždeň nás čakalo aj  veľké prekvapenie. Na hodiny sa k nám online pripojili aj niektoré mamičky a prečítali nám rozprávky, ktoré si pre nás pripravili. Bol to pre nás zážitok, lebo mamičky sa po dohode s pani učiteľkou dokázali pripraviť "tajne", a my sme vôbec nevedeli, ktorá bude čítať. Mamičkám patrí veľké poďakovanie, že nám venovali svoj čas aj takýmto netradičným spôsobom. A dokonca sme od jednej mamičky dostali aj darček do našej triednej knižnice, knihu s krásnym venovaním. Ďakujeme.

            Žiaci 4.C a Jana Kmeťová

          • Starší čítajú mladším

          • Marec je mesiac knihy a tak sa rozhodli žiaci 3. B triedy s pani učiteľkou ísť 18. marca čítať deťom z 1. A triedy. Tretiaci si doniesli svoju obľúbenú knihu. Deti rozdelili do dvojíc 1 tretiak - 1 prváčik. Najprv prečítali tretiaci zo svojich kníh, porozprávali prváčikom o knihe, a potom z nich alebo zo Šlabikára čítali prváci. Na záver dostali malý darček - záložku do knihy, ktorú im vyrobili. Všetkým deťom sa akcia veľmi páčila a už teraz sa tešia, kedy prídu Žabky so svojimi knižkami prečítať zas Námorničkom.

          • Čítame nielen v marci

          • Pri šálke výborného čaju s vôňou škorice sa uskutočnilo stretnutie s knižkami v 3.A triede. Deti si navzájom porozprávali, o čom boli ich prečítané knižky a vymenili si navzájom knižné tipy. Najťažšia úloha bola porozprávať príbeh piatimi vetami 🙂. Navzájom sme si čítali úryvky z príbehov a o knižkách diskutovali. Zopakovali sme si ako vzniká kniha, koľko ľudí a povolaní zahŕňa a aká práca sa skrýva za každým jedným príbehom. Bolo to príjemné stretnutie a už teraz sa tešíme na ďalšie. Knižné tipy sú na fotke, kľudne sa inšpirujte.

          • Matematika inak 3.A

          • Tretiaci rybičky si na hodine matematiky vyskúšali  v praxi rôzne využitie toho, čo sme sa doteraz naučili. Merali, zapisovali, plánovali stavby, ale aj rysovali. Zisťovali aké skrinky by nám vošli do triedy a kam, ale aj koľko meria stôl pani učiteľky alebo akú dĺžku má celá naša chodba. Okrem tohto všetkého si vyskúšali prácu v teame a funkciu teamového vedúceho. Išlo nám to perfektne 🙂.

          • Hviezdoslavov Kubín 2022

          • ŠKOLSKÉ KOLO SÚŤAŽE HVIEZDOSLAVOV KUBÍN NA 2. STUPNI

            Po dvoch rokoch, kedy sme nemohli organizovať túto súťaž kvôli pandémii, sme sa opäť stretli, aby sme si vypočuli umelecké slovo v podaní našich žiakov. Súťažili tí, ktorí majú recitáciu radi, sú schopní odprezentovať svoj text zaujímavo, kvalitne a potešiť tých, ktorí ich počúvajú. Preto má obyčajne aj porota ťažkú úlohu pri vyhodnotení súťaže.

            Prehľad víťazov

            Víťazom srdečne blahoželáme a ostatným zúčastneným ďakujeme!

          • Konečne karneval

          • Po dlhej covidovej pauze sa deti ŠKD vrátane nedružinárov dočkali skutočnej zábavy. Karneval, na ktorý sme sa všetci tešili bol plný krásnych masiek, veselého tancovania a spievania. Deti si pochutnali aj na sladkých šiškách. Na toto popoludnie budeme dlho spomínať!