• K-9 v ŠKD

          • Do galérie K-9 v ŠKD boli pridané fotografie.

            19. júna 2019 mal náš ŠKD SRDIEČKO veľmi vzácnu návštevu a veru nie obyčajnú, ale chlpatú. Profesionáli z K-9 nám predviedli úžasný výcvik šikovných chlpáčov a odborných cvičiteľov. A veru sme videli psie kusy – naháňanie a zadržanie zlodeja, vyhľadávanie stratených ľudí. V niektorých okamihoch sme si mysleli, že sme priamo na filmovom nakrúcaní Komisára Rexa.

            Pán Jozef Hramec nám veľmi pútavo a zaujímavo vysvetľoval ako sa máme k psíkom správať a na čo si máme dávať pozor pri kontakte s nimi. Videli sme, ako boli psy perfektne vycvičení a ako reagovali na povely. Najväčšia radosť však bola, keď sme na konci ukážky mohli našich štvorlabkových kamarátov pohladkať. Pán majiteľ nás dokonca pochválil za naše správanie a počúvanie. Táto milá návšteva nám ubehla veľmi rýchlo. Prosíme si ďalšiu. Hav J

          • Tržnica ŠKD

          • Dňa 12. júna 2019 sa v našom ŠKD SRDIEČKO uskutočnila obľúbená akcia pod názvom „Tržnica“. Deti sa opäť po roku zdokonalili vo svojej finančnej gramotnosti. Za získané euríčka – absolvovaním rôznych športových disciplín na našom školskom dvore si kupovali pestrý tovar určený na zábavu a relax, ale aj na pomoc pri vyučovaní v škole.

            Deti si s radosťou zašportovali a zabavili sa. Nevadili nám ani horúce lúče slniečka, pretože sme sa schladili vodou, ktorá bola určená nielen na súťaže, ale taktiež na naše osvieženie. Najväčšiu radosť mali naše deti, keď si naplnili vodné pištole a ovlažili aj pani vychovávateľky. Už teraz sa všetci tešíme na „Tržnicu“ v budúcom školskom roku.

          • Spoločný výlet

          • Do galérie Spoločný výlet boli pridané fotografie.

            Dňa 15. 6. sme podnikli spoločný výlet rodičov, pedagógov a žiakov k Šútovskému vodopádu. Horúčavy sme sa nezľakli a super túru sme spolu užili.  Celou cestou nás sprevádzal potok Šútovo a les nám vytváral príjemnú tôňu. Po 4 km nám bol odmenou prekrásny osviežujúci vodopád. Po túre prišla na rad opekačka a našlo sa aj zopár plavcov, ktorí sa išli okúpať do prírodného štrkoviska v obci Šútovo. Domov sme sa vrátili plný krásnych zážitkov.

          • Čisté mesto, čistý domov

          • V pondelok 17.júna 2019 sa na radnici mesta Žilina konalo vyhodnotenie výtvarnej súťaže pre základné školy "Čisté mesto, čistý domov". Našu školu tu zastupovali šikovné a talentované žiačky zo 6.B Ninka Kotešovcová, Nikolka Kocinková, Anetka Harciníková a Natálka Mikundová pod vedením p.učiteľky Boguskej. Staršie žiačky reprezentovala Simonka Kvasnicová z 8.B,ktorú vedie pani učiteľka Kotríková.

            A práve Simonka si z rúk primátora Žiliny Petra Fiabáneho prebrala cenu za 1. miesto! Pre všetkých zúčastnených bola nachystaná malá odmena a skvelé občerstvenie. Pán primátor dokonca prezradil niečo z jeho najbližších plánov a zabezpečil prehliadku radničných priestorov. A tak dievčatá videli miestnosť, kde pán primátor prijíma významné návštevy (nedávno sa tu bol rozlúčiť bývalý pán prezident a o chvíľu tu bude možno sedieť súčasná pani prezidentka), prezreli si sobášnu sieň s nádhernými vitrážovými oknami a gobelínom s motívom Ľudovíta Fullu a schladili sa v priestoroch katakomb. V priestoroch radnice je tiež zriadená výstava súťažných výtvarných prác.

        • Naši úspešní futsalisti
          • Naši úspešní futsalisti

          • Naši žiaci počas celého školského roka odohrali množstvo zápasov vo futsale. 8 najlepších škôl sa stretlo 13.6. na záverečnom turnaji, kde si náš futsalový tím v záverečných víťazných zápasoch vybojoval krásne 3. miesto. Zároveň náš žiak Kiko Martinček bol vyhlásený medzi najlepšími futbalistami školského roku 2018/2019. Gratulujeme a Kikovi prajeme, aby sa jeho sen o futbalovom drese profesionálneho tímu raz naplnil!

        • Exkurzia v žilinskej kasárni
          • Exkurzia v žilinskej kasárni

          • V piatok 7. júna predstavili členovia elitného žilinského 5. pluku špeciálneho určenia spolu so žilinskými hasičmi žiakom okolitých škôl, a teda i našim piatakom, ukážky svojich zásahov pri verejnom ohrození, akým by napríklad mohol byť aj teroristický útok. Ďakujeme za príležitosť dozvedieť sa o práci našich Ozbrojených síl ako aj Hasičského a záchranného zboru priamym zážitkom.

        • Cyklovýlet do Čuňova
          • Cyklovýlet do Čuňova

          • Do galérie Cyklovýlet do Čuňova boli pridané fotografie.

            Naši vybraní žiaci sa zúčastnili cyklovýletu do Čuňova, kde spojili športové aktivity zo zermepisným spoznávaním. Na svoje si prišiel aj kajakár Milan Kozlík, ktorý predviedol parádny obrat v kajaku.

          • Boli sme na koncerte

          • Do galérie Koncert Alexandrovcov boli pridané fotografie.

            V utorok 28.5.2019 vybraní žiaci ZŠ Námestie mladosti v Žiline dostali možnosť zúčastniť sa generálky a následne aj koncertu svetoznámeho ruského súboru Alexandrovci na futbalovom štadióne.

            Zúčastnili sa z veľkej  časti naše deti, ktoré sa učia ako 2.cudzí jazyk práve ruský jazyk. Po generálke sme mali príležitosť stretnúť sa s vedúcim súboru a mladučkým spevákom, v podaní ktorého sme počuli slovenskú pieseň V dolinách. V príjemnom a bezprostrednom rozhovore sme si mohli precvičiť v praxi naše jazykové schopnosti. Dozvedeli sme sa čo – to o histórii Alexandrovcov aj o ich súčasnom pôsobení.

            ,,Čerešničkou na torte“ bola možnosť zúčastniť sa aj samotného koncertu, čo niektorí z nás s potešením prijali. Koncert bol úžasný, protagonisti predviedli naozaj perfektné umenie, v niektorých momentoch sme mali pocit, že zvučné, sýte a silné hlasy spevákov roztriasli štadión...Najlepšie náš zážitok vystihujú slová našej žiačky Vanesky: ,,Koncert bol úžasný zážitok, na ktorý sa nezabúda. Bol to síce iný štýl hudby, na aký sme zvyknutí, no bolo to jedinečné. Organizátori a vystupujúci pôsobili veľmi príjemne. Aj keď sa počas koncertu vystupujúci tvárili väčšinou vážne, na konci vystúpenia mohol človek vidieť, akú radosť majú vystupujúci z toho, že môžu spievať a hrať pre druhých ľudí.“