• Deviataci v domove dôchodcov

          • Naši deviataci prijali výzvu projektu IDMNT a rozdhodli sa navštíviť domov dôchodcov Harmónia v Žiline, kde pripravili spoločné spievanie kolied a vianočných piesní spolu s odovzdávaním malých darčekov. Zvlášť oceňujeme, že celú dobročinnú akciu zorganizovali úplne sami bez toho, aby ich musel "hnať" nejaký dospelý. Je skvelé, že ste vyrástli na tak skvelých samostatných ľudí! Ste pre našu školu jedným z najkrajších vianočných darčekov!

        • Súťaž o najkrajšiu vianočnú triedu
          • Súťaž o najkrajšiu vianočnú triedu

          • Súťaž o najkrajšiu vianočnú triedu na druhom stupni vyhrala 5.A trieda. V posledný školský deň pred vianočnými prázdninami si prevzali svoju sladkú odmenu. A že si na výzdobe dali záležať, môžete posúdiť i sami vo fotoalbume. Gratulujeme!

          • Ďakujeme Nadácii KIA

          • Nadácia Kia Motors Slovakia vďaka inovatívnemu projektu “Podpora technického a jazykového vzdelávania” podporila 7. decembra 2017 rozvoj technických a jazykových zručností žiakov novými interaktívnymi a praktickými pomôckami na 29 školách zo žilinského regiónu. Pomôcky boli prispôsobené veku a schopnostiam detí a študentov od materských škôl až po stredné školy. Do projektu bolo vybraných 7 materských škôl, 8 základných škôl s materskými školami, 12 základných škôl a 2 stredné odborné školy.

            “Vzdelávanie je jednou z priorít našej nadácie a preto prichádzame s nápadmi, ktoré ponúkajú deťom nové formy interaktívneho a praktického rozvoja ich zručností. Chceme dať mladým ľuďom viac možností pre ich osobný rozvoj, aby po absolvovaní základných a stredných škôl boli zručnejší v technickej či jazykovej oblasti a mali neskôr väčšie šance pre uplatnenie sa na trhu práce na Slovensku,” vysvetľuje Dušan Dvořák, správca Nadácie Kia Motors Slovakia.

            Základné školy a ich žiaci budú využívať nové Lego zostavy, ktoré im umožnia pochopiť základy fyziky pri jednoduchých a hnaných strojoch, ale aj naprogramovať si vlastných robotov. Súčasťou balíka pre základné školy sú aj elektrické obrábacie stroje ako variácie sústruhov, pílok, brúsok a vŕtačky alebo aj „Energy box“ na využívanie alternatívnych zdrojov energie, kde si žiaci zapoja funkčné solárne panely alebo veternú turbínu na výrobu elektrickej energie.

            „Technické vzdelávanie na Slovensku potrebuje okamžite významný reštart a  podporu štátu ako aj súkromného sektora. Slovensko je v súčasnosti zamerané na priemyselnú výrobu, sme významným producentom automobilov, no bez prebudenia záujmu študentov o technické odbory môže Slovensko rýchlo stratiť konkurencieschopnosť v rámci Európy”, dodal Dušan Dvořák.

            Nadácia Kia Motors Slovakia si uvedomuje, že súčasťou zručností mladých ľudí na Slovensku by mali byť aj tie jazykové, preto v rámci tohto projektu venuje základným školám nové laptopy, tablety a interaktívne tabule s projektormi pre využitie moderných aplikácií počas vyučovania. Pedagógovia do svojich učebných procesov môžu zahrnúť edukačné aplikácie, ktoré boli vyvinuté na podporu vzdelávania cudzích jazykov ako aj iných predmetov na základných školách.

            Ďakujeme Nadácii KIA za všetky hodnotné mikulášske darčeky, ktoré našim žiakom umožnia prehĺbiť svoje praktické zručnosti v oblasti techniky a jazykových zručností. Podrobne o prevzatí cien vo fotoalbume.

          • Vianočná besiedka 2.ročníka

          • Do galérie Vianočná besiedka 2.ročníka boli pridané fotografie.

            Druháci si pripravili spolu so svojimi pani učiteľkami, p asistentkami a p.vychovávateľkou krásnu vianočnú besiedku, na ktorú pozvali aj rodičov. Z veľkej diaľky ich prišiel pozdraviť aj Mikuláš. Viac uvidíte po kliknutí na obrázok.

          • Vianočné trhy v ŠKD

          • Do galérie Vianočné trhy v ŚKD boli pridané fotografie.

            Výrobky, ktoré vytvorili deti so svojimi p. vychovávateľkami, niektorými p. asistentkami a rodičmi, sa začali už predávať na vianočných trhoch. Tieto budú trvať až do piatku 15.12., takže nech sa páči, príďte a nakupujte.

          • Tvorivé dielne 3.B a 3.C

          • Do galérie Tvorivé dielne 3.B a 3.C boli pridané fotografie.

            Dňa 7.12.2017 oddelenie p.vych.Marušiakovej spolu s pani učiteľkami Sidorovou a Hlavajčíkovou mali tvorivé dielne.  Posedeli spolu s mamičkami a deťmi a povyrábali anjeličkov pri koledách, kávičke a čajíčku a malých sladkých dobrotkách. Tieto výrobky si môžete zakúpiť na vianočných trhoch. Ďakujeme rodičom za pomoc pri výrobe.

          • Koncert 1.stupeň

          • Do galérie Koncert 1.stupeň boli pridané fotografie.

            V piatok 8.12. mali deti z 1.stupňa predvianočný koncert. Skvelí speváci Radko Pažej a Jaro Gažo vytvorili vynikajúcu atmosféru a ich pesničky spievali skoro všetky deti. Kliknite si na obrázok a uvidíte viac.

        • Zručnosti pre úspech
          • Zručnosti pre úspech

          • V novembri deviataci Milan Petrík, Samuel Tvrdý a Dominik Bravček  vyhrali na medziškolskej súťaži "Zručnosti pre úspech" 2. miesto. Svoje sily si porovnali v šoférovaní, výmene pneumatiky, alebo aj v práci s plechom... Podrobnejšie o súťaži a výsledkoch na stránkach Dopravnej akadémie.

        • Okresné kolo Technickej olympiády
          • Okresné kolo Technickej olympiády

          • V okresnom kole Kristína Buchelová a Milan Petrík vybojovali 2. miesto. Gratulujeme! Konkurencia v technickej presnosti vyhotovenia vtáčej búdky bola silná! Bližšie informácie o priebehu súťaže ako i výsledková listina na stránke organizatóra - Dopravná akadémia.