• Poďme spolu získať ďalšie knihy do žiackych knižníc

          • Zapojte sa do čitateľskej súťaže s KUBOM - Hľadáme čitateľské hviezdy a vyhrajte skvelé ceny pre seba aj našu školu! Súťaž prebieha od 15. marca do 30. apríla, tak neváhajte ani chvíľočku, začnite čítať už teraz a zažiarte na čitateľskom nebi!

            Súťaž je určená pre všetkých, ktorí využívaju školskú digitálnu knižnicu KUBO EDU. K víťazstvu sa dá jednoducho prečítať. Najsčítanejšie školy čakajú parádne knižné odmeny. Špeciálna cena – nový iPad, ktorý uľahčuje prístup k vzdelávaniu – čaká na individuálneho víťaza.

            Ak budeš čítať pod školským kódom, pomôžeš nám získať balík kníh pre školu do žiackych knižníc. Ak chceš zabojovať o iPad, čítaj pod vlastným kontom a profilom. Našiel si knihu, ktorú chceš čítať pod svojím profilom, ale je zamknutá? Oslov svoju pani učiteľku a knižku ti rada odomkne.

          • Zápis do prvého ročníka

          • V dňoch 3. - 5. apríla 2024 sa bude v čase od 14:00 do 18:00 hod. konať zápis žiakov do prvého ročníka. Pred zápisom je potrebné  do 3.4. do 12:00 hod. vyplniť elektronickú prihlášku (ak potrebujete pomoc s vyplnením, napíšte nám na zsmladosti.hajik@gmail.com). 

            Na zápis je nutné doniesť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonného zástupcu a 15 € na zakúpenie pomôcok. V prípade, že druhý zákonný zástupca sa zápisu nezúčastní, je potrebné doniesť Čestné vyhlásenie, ktoré spolu s ostatnými informáciami k zápisu nájdete na tejto podstránke. Tešíme sa na Vás!

          • Zájazd do Paríža

          • V dňoch 11.-15. marca 2024  50 žiakov 2. stupňa  navštívilo najromantickejšie mesto Európy - Paríž a jedinečný zábavný park - Disneyland. Prehliadku Paríža sme začali pri Panteóne, zašli sme do záhrad Luxemburského paláca a do Latinskej štvrti. Nezabudli sme ani na už takmer obnovený gotický chrám Notre Dame. Druhý deň po raňajkách  sme sa presunuli k Eifellovej veži a absolvovali sme plavbu po rieke Seine, kde sme mali možnosť vidieť veľa známych pamiatok. Následne sme sa prešli po umeleckej štvrti Montmartre, kde nás čakala prehliadka Baziliky Sacre Coeur. Deň sme ukončili na najznámejšom bulvári  sveta Champs Elysees s Víťazným oblúkom. Tretí deň sme strávili v zábavnom parku Disneyland, kde nás čakalo mnoho atrakcií, často aj s nádychom adrenalínu. Tento deň ale aj návštevu Francúzska  sme zakončili veľkou svetelnou šou s ohňostrojom.

          • Súťaž v karate

          • Súťaž Agility karate dopadla výborne, decká sa snažili a podali najlepšie výkony aké vedeli. Za odmeny dostali krásne medaily.

          • KUBO EDU

          • Čítanie zásadne ovplyvňuje zdravý vývin dieťaťa: rozvíja predstavivosť, učí deti udržiavať pozornosť, podporuje empatiu a kreativitu, rozširuje slovnú zásobu.

            Preto sa naša škola rozhodla využívať jedinečnú modernú vzdelávaciu pomôcku – školskú digitálnu knižnicu KUBO EDU. Je to najväčšia a najbezpečnejšia slovenská e-knižnica pre deti. Obsahuje viac ako 1000 detských kníh v slovenčine, angličtine ale najnovšie aj v ukrajinskom jazyku: klasické a moderné rozprávky, slovenské a svetové novinky, básničky aj encyklopédie. Viaceré knihy prispôsobené aj pre žiakov s dyslexiou so špeciálnym fondom, ktorý je pre nich ľahšie čitateľný.

            Aplikácia KUBO EDU Je užívateľsky jednoduchá a uľahčí deťom prístup ku knihám v škole aj doma. Veríme, že jej používanie nám spestrí vzdelávací proces a bude motivovať deti k častejšiemu čítaniu kedykoľvek a kdekoľvek. Bližšie informácie k prihláseniu sa do aplikácie (prípadne do variantu aplikácia pre iPhone) posielame formou správy cez portál Edupage.

        • Deň otvorených dverí
          • Deň otvorených dverí

          • S radosťou vám oznamujeme, že dňa 16. marca 2024 sa po dvoch vynechaných pandemických rokoch bude opäť konať obľúbený Deň otvorených dverí na tému ZOO.

            Návštevníkov privítame v čase od 9:00 do 11:30, kedy bude posledný možný vstup do školy. Pre deti máme prichystaných mnoho hier a aj odmenu pre každého malého návštevníka. Rodičia si zatiaľ budú mať možnosť pozrieť priestory školy či novinky, ktoré v škole máme. Vstup pre deti počas DOD je možný len v sprievode dospelého.

          • Túlavé topánky

          • So žiakmi štvrtého ročníka sa držíme hesla: „Raz vidieť je viac ako stokrát počuť“. V rámci zážitkového učenia sme navštívili mesto Trenčín, jeho pamiatky a zároveň sme sa boli presvedčiť, či je naozaj na Trenčianskom hrade studňa, ktorú vykopal Omar. 

          • Rovesnícke učenie alebo štvrtáci učia prvákov

          • Žiaci 4.A a 1.C si vyskúšali spoločnú hodinu telesnej výchovy. Štvrtáci sa roly učiteľa zhostili na výbornú a nemali problém si k sebe priradiť prváka. 

            Počas hodiny bolo plno zábavy, smiechu, pričom vznikli nové kamarátstva a deti z hodiny odchádzali spokojné a šťastné. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Úvodný ročník

          • V školskom roku 2023/2024 sme na našej škole otvorili dve triedy úvodného ročníka. Úvodný ročník je určený pre deti s narušenou komunikačnou schopnosťou, prejavujúcou sa v jednotlivých komunikačných rovinách (napr. nesprávna výslovnosť, oslabené porozumenie a produkcia reči, slabá slovná zásoba, oslabenie v oblasti fonematického uvedomovania...).

            V triedach úvodného ročníka učia aj naše školské špeciálne pedagogičky Mgr. Oravcová a Mgr. Bočová. So žiakmi sa stretávajú na hodinách Tréning fonematického uvedomovania podľa Eľkonina a Rozvíjanie špecifických funkcií. Hravou formou rozvíjajú u žiakov komunikačné schopnosti, fonematické uvedomovanie, slovnú zásobu, trénujú zrakovú a sluchovú pozornosť, pamäť, priestorovú orientáciu, motoriku a matematické schopnosti. Žirafky aj Mravčekovia robia veľké pokroky a veríme, že v budúcom školskom roku z nich budú úspešní a spokojní prváci :-)

          • Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín  (2. a 3. kategória) sa konalo 13. februára 2024. Tento rok si súťažiaci zaslúžia veľkú pochvalu za výborne zvolené ukážky a najmä za ich rozsah. Výsledky:

            II. kategória - poézia
            1. miesto: Soňa Gaburová
            2. miesto: Michaela Ďurajková
            3. miesto: Alica Dančíková; Karolína Stehurová

            II. kategória - próza:
            1. miesto: Leonard Muška
            2. miesto: Teodor Frniak

            III. kategória - poézia:
            1. miesto: Nicolette Záňová
            2. miesto: Dávid Gabura
            3. miesto: Ivanka Heinrichová

            III. kategória - próza:
            1. miesto: Nina Jaššáková
            2. miesto: Alexandra Tašková
            3. miesto: Tobias Konoradský

          • Základy animovania

          • Naši tretiaci sa okrem iného učia na hodinách informatiky aj základy animovania. A to, že im to išlo naozaj výborne, si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • Školský ples

          • V piatok 9.2. sa uskutočnil na našej škole obľúbený školský ples. Veľká vďaka patrí rodičom p. Kostikovi, p. Zikešovej, Obročníkovej a Kostikovej za organizáciu a účasť v bufete, študentom za výpomoc, p. Franekovi a ostatným sponzorom za hodnotné dary, pani kuchárkam za výbornú večeru a všetkým zamestnancom školy, ktorí pomáhali pri výzdobe -  najmä p. Tomanicovej, Hulínovej, Oršulovej a Muščíkovej.

            Vďaka týmto ľuďom bol ples skvelý a všetci zúčastnení sa dobre zabavili.

          • Karneval

          • Fašiangové obdobie je v plnom prúde a preto si deti z ŠKD spolu pani vychovávateľkami a pánom vychovávateľom užili v tomto týždni krásne zábavné popoludnie. Masky od výmyslu sveta, úžasná výzdoba, zábavné úlohy, smiech ale aj tanečné kreácie - to všetko bolo súčasťou nášho školského karnevalu. Deti si to veľmi užili a na záver sa každý účastník občerstvil výbornou tradičnou fašiangovou  šiškou. Tešíme sa o rok.

          • Tematický deň na 1.stupni

          • Zhodnotenie polročnej práce sme si prakticky vyskúšali počas tematického dňa. Počas tohto dňa si deti vyskúšali množstvo zaujímavých aktivít, overili si svoje vedomosti, zručnosti ale aj spoluprácu, empatiu alebo riešenie problémových úloh. Každý ročník pracuje na svojej ročníkovej téme a jej vyvrcholením je práve tematický deň. Ako pracovali jednotlivé ročníky a čo všetko krásne vymysleli pani učiteľky pre deti si pozriete vo fotoalbume.

          • Okresné kolo matematickej olympiády

          • Úspešná riešiteľka domáceho kola Lenka P., v ktorom obdivuhodne vyriešila zadané úlohy, bola pozvaná na okresné kolo tejto súťaže dňa 24.1.2024, kde bojovala ďalej medzi najšikovnejšími piatakmi zo všetkých škôl v okrese. Umiestnila sa na prvom mieste. Lenka sa tešila z vecnej ceny a my jej želáme veľa, nielen matematických, úspechov. 

          • Školské kolo PYTAGORIÁDY pre 5.-8.ročník

          • Naši šikovní žiaci druhého stupňa dostali vecné ceny za úspešné vyriešenie úloh školského kola Pytagoriády a postupujú tak do okresného kola tejto súťaže, ktoré bude v apríli. Držme im palce, aby sa im darilo aj naďalej. 

            Kategória P5:

            1. miesto: Ema Jantošiaková

            Kategória P6:

            1. miesto: Adam Kákoš 

            2. miesto: Soňa Gaburová

            Kategória P8:

            1. miesto: Peter Švrlo

            2. - 3. miesto: Adela Klimková, Linda Straková

            4. miesto: Vladyslav Volkov

        • Športové triedy
          • Športové triedy

          • v školskom roku 2024/2025 opäť otvárame na našej škole športové triedy so zameraním na hádzanú pre chlapcov a dievčatá a basketbal pre dievčatá. Do 30. apríla 2024 je možné prihlásiť žiakov, ktorí v školskom roku 2023/2024 ukončia 4. ročník ZŠ. Zároveň prijmeme do 6. a 7. ročníka športovcov pod podmienkou úspešného absolvovania talentového prijímacieho konania a kladného vyjadrenia príslušného športového klubu.

          • Triedne knižnice

          • Naša škola sa zapojila do projektu "Čítame pre radosť" a vďaka tomuto projektu a získaným financiám rozširujeme triedne knižnice na 1. aj na 2.stupni. Triedne knižnice sú na 1.stupni už v každej triede ale nové publikácie vždy potešia a privanú nové príbehy. Dostupnosť  knižiek v triedach  pevne veríme podporí čítanie aj u začínajúcich čitateľov a vytvorí priestor aj na zmysluplné trávenie prestávok alebo voľného času.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Už tradične sa na našej škole koná každý rok školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Aj tento rok sa nám predstavili deti z 1.stupňa peknými výkonmi. Vystúpiť na pódium je niekedy aj skúškou odvahy. Mladí recitátori však žiadnu trému nemali a za ich pekné výkony im všetkým ďakujeme. V kategórií próza sa na 1.mieste umiestnil Tobias Muška a na 2.mieste Lea Konoradská. V kategórií poézia pekné 1.miesto obsadila Kamilka Podolaková, 2.miesto Viktor Smieško a na 3.mieste sa umiestnila Timea Novaková. Čestné uznanie od poroty dostali Barbora Pohanková a Laura Pialová. Postupujúcim držíme palce.

          • Športové karate

          • Na tréningu si karatisti vyskúšali použiť údery a bloky v praxi. Išlo im to výborne, tak ostal čas aj na obľúbené hry.